welsh corgi cardigan

Päivitykset

★ 23.07.2022
Muutosten tuulet vaikuttavat ja olemme muuttanut Punkalaitumelta Hämeenlinnaan, tarkemmin Iittalaan. Nyt meillä on ihana koti, jossa myös koirat voivat huolettomasti ulkoilla kun koko pihaosuus on aidattu korkealla verkolla, pysyy myös lapinkoira aitojen sisäpuolella. Ennen muuttoa oli tapahtumaa, kun Piiku aloitti juoksut ja olin löytänyt todella kivan ja mielenkiintoisen uroksen. Odottelin Piikun juoksujen alkavaksi vasta elokuun jälkeen mutta päätettiin kokeilla ja astuttaa nyt. Astutus onnistui ja maha onkin paisunut jo todella suureksi, viikkojakin olisi melkein kolme vielä jäljellä. Ultrassa ei käyty, koska muutto osui juuri tähän ajankohtaan mutta röntgenaika on varattu 1.8. Jännitettävää riittää. Muutto ja nyt pentujen odotus on laittanut taas näyttelytoiminnan kohdaltani jäihin. Tautiriskit ovat nykyään suuret, eikä uusi työpaikka helpota harrastusta, kun töitä tehdään 12h vuoroja myös viikonloppuisin. Haaveena olisi yrittää Almalle yrittää saada ne puuttuvat junnu sertit, mutta neiti päätti myös tiputtaa kaikki karvansa kesäkuussa, niin alkaa olla kovin mahdoton yhtälö tehdä mitään... Nyt odotellaan Piikun masuasukkeja, tehdään töitä uudessa työpaikassa ja yritetään saada meidän poneille karsinat ja tarhat kuntoon, ennen kun nekin tulevat kotiin elokuun lopulla.


★ 08.05.2022
Meidän talvi ja kevät on sujunut oikein vauhdikkaasti, nyt edessä hieman isompia muutoksia: muutamme heinäkuussa 2022 Hämeenlinnaan! Vuoden vaihteessa meillä tosiaan vilisti 12kpl pentuja ja eipä ole koskaan ollut näin hälinäinen joulu, eikä kotiin voinut ensimmäistä kertaa ikinä tuomaan edes joulukuusta! Mutta hienosti selvittiin ja pentuset lähti uusiin koteihin. Telman pentueesta kahteen narttuun on jalostusoikeus ja yhteen Unan pentuun, katsotaan mitä heistä kasvaa tulevaisuudessa. Toukokuussa kävimme tälle vuotta ensimmäisissä näyttelyissä - ne eivät ole itselle kovin "super mielekästä" puuhaa mutta lopulta kun siellä käy, niin kyllähän sitä hyvä mieli jää. Piiku pyörähti Tampereen KV-näyttelyissä saatuaan ERI:n. Tänään, 8.5 meidän karvapallo lapinkoira Alma pääsi ensimmäisiin näyttelyihin ja sanotaan, että kuollakseni jännitin. Almalla on matkapahoinvointia ja voin kertoa, kun automatka on ohi, koira näyttää niin onnettomalta ja masentuneelta että ihme täytyy saada tehtyä, että saa koiran vähän iloisemman näköiseksi. Ihme todella tapahtui ja siellä se neiti pönötti kehässä kuin patsas, korvat hörössä ja niin tomerana! Tämä suoritus toi Almalle ERI, JUN-SERT, SA, VARA-SERT, sanotaan että meni miljoonasti yli odotusten :D


★ 28.11.2021
Kyllä on syksy mennyt nopeasti! Näyttelyissä käytiin Unan ja Piikun kanssa ja saldona Harjavallan RN Piikulle EH, Unalle ERI. Hyvinkään KR Una sai H, koska tuomarin mielestä etutassut kääntyivät ulospäin liikaa (paljon pahempia olen nähnyt...) mutta Piiku nappasi ensimmäisen SERTinsä ja oli myös ROP. Lahdessa Unalle EH ja Piikun sijoitus PN3 (narttuja 21!) ja ERI. Näyttelyharjoituksia jatketaan Piikun kanssa taas ensi vuonna ja mukaan täytyisi ottaa tuo lappalaisneiti Alma. Suurin muutos on tapahtunut penturintamalla, kun Una ja Telma aloittivat juoksut peräkkäisinä päivinä ja ajatuksena; "astutetaan, kun kuitenkin toinen tai kummatkin jäävät tyhjiksi", ei ihan pitänyt paikkaansa. Una synnytti tiistaina 6 pentua ja Telma aloitti keskiviikko aamuna seitsemän aikoihin ja synnytti myös 6 pentua. Meidän loppu vuosi sujuu nyt pentujen kanssa touhuillen. Kotitarjouksia on sähköpostissa todella paljon, joten niitä on riittämiin, kiitos kaikille! Mutta sijoituskotia etsii vielä kaksi narttua.


★ 30.08.2021
Viimeisen päivityksen jälkeen meidän laumaan on tullut kohtalaisen isoja muutoksia, onneksi positiivisia sellaisia! Joukkoomme on saatu yksi lappalaisneiti, suomenlapinkoira Fandal's Maija Poppanen eli Alma. Tämä touhukas pörrökasa on tuonut niin paljon hauskuutta, touhua ja iloa meidän perheeseen ja huumorit osuu hyvin kohdilleen corgien kanssa. Almasta otettiin viime viikolla rokotuksen yhteydessä myös DNA-testit, joten katsotaan, mitä tuloksia saamme myöhemmin. Alma oli sopeutunut hyvin taloon ja arki pyöri loistavasti, tilanne muuttui taas hetkeksi kun ensimmäisen pentueeni kaunis merle tyttö Grimrock Radagastcandles eli Telma, muutti meille takaisin. Telma oli turhan rujo leikkijä perheen muiden koirien kanssa, jonka takia toisen kodin etsimisen sijasta päätimme pitää Telman meillä. Neiti on sopeutunut hyvin porukkaan ja leikit sujuvat hyvin, kun kaverina on samanrotuinen ja samalla huumorilla maustettu corgi. Telma on vielä vähän varautuvainen ja epävarma, joten hänen kanssa kuljemmekin paljon alueilla lenkeillä, joissa näkee ihmisiä ja muita koiria. Hyvin on itseluottamusta ja rohkeutta tullutkin lisää, joten uskon ajan kanssa tämän epävarmuuden hälvenevän hiljalleen pois. Telma on muuten todella herttainen, hauska ja lempeä koira. Uusien koirien lisäksi muutaman vuoden näyttelytauko päättyy viikonloppuna, nimittäin ilmoitin Unan AVO ja Piikun NUO luokkiin harjavaltaan, hyvinkäälle ja lahteen! Siinä olikin tämän vuoden näyttelyt meidän osalta, mutta käydään nyt kokeilemaan. Una ja Piiku ei ole ollut kuin kerran mätsärissä ja kerran pirkanmaan corgistiporukan järjestämässä näyttelytreeneissä tampereella, mutta lahjattomat treenaa, niinköhän se meni? :D


★ 25.04.2021
Korona aika on vietetty tiiviisti kotona ja harmikseni ei ole päässyt käyttämään näyttelyissä Unaa tai Piikua. Toivottavasti syksyllä 2021 on mahdollista käydä edes jossain pyörähtämässä. Kaikki koirat on voinut hyvin ja muutenkin kaikki on mennyt oikein mukavasti. Una päästiin myös vihdoin tutkimaan, joten käville Juha Kallion luona lonkka ja kyynärkuvissa. Hänen arvionsa tuloksista osui täysin oikein, eli lonkat tulivat C/D tuloksena ja kyynärät inc-tuloksena 1/1. Lonkat olivat kuvissa kuitenkin siistit ja Juhan niitä kokeillessa niin myös hyvin jämäköiltä. Kyynärissä oli pienen pieni muutos mutta muuten hyvät, ne tulivat 1/1 ja jos oltaisiin vielä vanhalla ED-kuvilla, olisivat kyynärät ollut 0/0. Kävimme vielä eilen tutkituttamassa silmät ja siellä oli kaikki ok. Eli ihan hyvillä mielin olen Unan tuloksista. Aina numerot ja kirjaimet eivät kerro koko totuutta, vaan konkreettisesti ne kuvat, mitkä on otettu. Näillä tiedoilla kohti syksyä!


★ 19.10.2020
Viikonloppuna tuli räpsästyä uudet kuvat koirista, joten vihdoin muistin myös kotisivut päivittää ajantasalle. Tällä hetkellä meillä on kolme hienoa koiraa, Mindi, Una sekä viime pentueesta jäänyt Piiku. Merle tyttö Mila, lähti keväällä hoitoon pentujen syntymisen ajaksi mieheni serkulle ja Mila kotiutui niin loistavasti heille, että Mila sai jäädä pysyvästi heille nauttimaan perhekoiran elämää. Paljon tulee sähköpostia ja kysellään pentuja, mutta meillä ei tällä hetkellä ole pentusuunnitelmia. Tarkoitus olisi Una käyttää kuvissa nyt syksyn/talven aikana ja katosoa, mitä tulokset sanovat. Sen mukaan edetään. Näyttelyissä en käynyt tänävuonna ollenkaan, kiitos koronan. Toiset kyllä kävivät ahkerasti näyttelyistä mutta itse en vain halunnut lähteä, koka riski on olemassa. Keskityin tämän vuoden enemmän ponien kanssa touhuamiseen kuin koiranäyttelyihin. Jos ensi vuonna olisi korona tilanne parempi ja pääsisi edes ulkonäytelmiin mukaan!


★ 13.04.2020
Vihdoin muistan päivittää myös kotisivut siltä osin, että pentue syntyi 06.04.2020, neljä narttua ja kuusi urosta. Pennut ovat nyt viikon ikäisiä ja kaikki ovat kasvaneet tasaisesti. Mindi hoitaa pentujaan täydellisesti, ei meidän ole tarvinnut paljon puuttua pentulaatikon tapahtumiin. Joka päivä pennut punnitaan samaan kellonaikaan ja seurataan, että kaikki kasvavat tasaisesti. Pentujen kysyntä on ollut todella suurta, en olisi uskonut homman näin räjähtävän. Monelle joudun tuottamaan suuren pettymyksen, kun pentuja ei vaan riitä mitenkään kaikille, vaikka todella lupaavia kotivaihtoehtoja on ollut tarjolla hurja määrä. Tällä hetkellä pennut ovat kaikki varattuja. Pentujen kuvia pääsee näkemään facebookin ja instagramin kautta!


★ 02.04.2020
Kevään suunnitelmat on kaikki muut jouduttu peruuttamaan, mutta jotain iloa ja varmaa on, että Mindi on onnellisesti tiine ja pentujen odotetaan syntyvän viikolla 15. Lämpöjä on aloitettu mittaamaan ja valmistautumaan siihen tärkeimpään ja jännittävimpään hetkeen, eli synnytykseen. Mindi on valtava - todella valtava. Se ei enää paljon liiku ja olemus alkaa olla jo nyt tuskainen, vaikka vajaa viikko olisi laskettuun aikaan. Minulla on tunne, että pennut alkavat tekemään tuloaan viikon 15 alkupäässä. Kävimme röntgenissä, jossa sain kokea taas kauhun ja onnen sekaiset tunnelmat, kun tuttu eläinlääkäri sanoi laskevansa kuvasta 11 kalloa, ellei enemmänkin. Itkeä vaiko nauraa? Viime pentueessa kaikkiaan pikkuisia oli 11, mutta 8 selvisi. Nyt edessä on samanlainen rutistus ja jännitys, kuinka Mindi tulee kaiken jaksamaan ja jaksaako venynyt kohtu pusertaa viimeiset, vai tuleeko lähtö lääkärille. Elämme jännittäviä hetkiä - alle viikko ja tilanne on taas toinen.

Pentukyselyitä on tullut sähköpostiin paljon. En ole varannut vielä mitään pentua kenellekään, enkä tee sitä, ennen kun todella näkee mitä on tulossa ja kuinka monta. Eläinten kanssa kaikki voi mennä nurinperin ja suunnitelmat muuttua. Vastaan jokaiseen viestiin kyllä, vaikka nyt on kiirettä ollut koronasta johtuen kotiopetuksessa ja viimeisen viikon jännitys ja keskittyminen on siirtynyt suoraan tulevaan koitokseen, eli synnytykseen. On todella ikävä tuottaa ihmisille pettymyksiä, kun en kaikille mitenkään pysty pentua lupaamaan - viestejä on tullut niin paljon. Kaikki on luettu läpi, mutta koteja mietitään tarkemmin vasta, kun pennut ovat noin 4-viikon ikäisiä. Pyydän siis kärsivällisyyttä. Vastaan kyllä jokaiselle loppuratkaisun, mihin päädyimme kotien suhteen.


★ 04.02.2020
Vuosi on vaihtunut ja varsin jännittävissä tunnelmissa. Mindi aloitti vihdoin juoksunsa ja olemme saaneet hakea uroksen kotiimme ja mikä parasta - koirat ovat saaneet rauhassa tutustua toisiinsa ja samalla myös minä pääsen kunnolla tutustumaan myös urokseen kotioloissa. En voisi olla tyytyväisempi uros valintaani. Hän on todella kiltti, rauhallinen, herrasmies ja helppo. Lasten kanssa tulee loistavasti juttuun ja tallikoiran virka on suoritettu oikein mainiosti. Miehelleni jo totesin, että kyllä tämä uros voisi jäädä meille pysyvästi, aivan mahtava pakkaus! Hän on saanut vähän etuoikeutta, nimittäin hän saa makoilla meidän kainalossa sohvalla, kun omat koirat ovat joutuneet sohvilta pysymään poissa (kiitos kurakelien, mitkä ei tunnu koskaan loppuvan). Ilokseni voin ilmoittaa, että Mindi antoi astua maanantaina 3.2 (2-kertaa) ja nyt alkaa piinaava odotus; saammeko huhtikuussa pienokaisia vai jääkö uusi yritys syksyyn.


★ 15.10.2019
On vihdoin aika julkaista kotisivut yleisölle, kyllähän tässä on työtä ollut tämänkin kanssa! Meillä on oikeastaan pari vuotta menty hiljaiselolla näyttelyistä. Tänä vuonna Mindi osallistui Tampereen KV ja NORD näyttelyyn, lisäksi Mindi kävi Virossa kahdessa näyttelyssä, joista saavutuksena Viron Muotovalio- titteli. Hiljalleen nuoriso alkaa käymään match show:ssa opettelemassa näyttelyiden kulkua. Samalla tarkoituksena sosiaalistaa ja totuttaa Unaa ja Milaa ja ottaa niitä useammin mukaan reissuihin, jos vain mahdollista. Vähintäänkin omalle kylälle lenkkeilemään, katselemaan ihmisiä, autoja ja tapaamaan muita koiria. Mindin juoksujen alkua odotellaan edelleen, oletin että olisivat tulleet jo elokuussa mutta toistaiseksi ainakaan niitä ei ole näkynyt. Jos viimeistään alkutalvelle 2020 olisi pentue täällä, toivon ainakin niin suuresti.
web design © Aino Vakkilainen